BAHAN-BAHAN 6 helai daun pandanRoti keping5 sudu besar gula2 biji telur kuning2 sudu tepung kastard200ml santanSecubit garam CARA-CARA PENYEDIAAN Kita gunting kecil-kecil daun pandan untuk blendMasukkan daun pandan ke dalam blenderTambahkan sedikit airKemudian kita boleh start blendLepas dah blend,kita tuangkan ke dalam mangkuk,kita gunakan penapis untuk tapis dia pnya seratThen kita tekan sikit-sikitKemudian kita tuangkan ke dalam mangkuk yang lainMasukkan 5 sudu besar gula2 biji telur kuningKemudian kita kacau sehingga sebatiMasukkan 2 sudu tepung kastardKemudian kita kacau lagi sehingga sebatiMasukkan 200ml santanLetakkan secubit garamKemudian kita kacau lagi sehingga sebatiTuangkan adunan tadi ke dalam periuk dengan menggunakan api yang kecilJangan buka api yang besarKemudian kacau sehingga ia menjadi pekat dan likatMatikan apiUntuk roti,kita perlukan roti kepingKemudian kita potong empatFirst,potong tengah, potong sekali lagi bahagian tengah jadi segi empat kecilPanaskan air dulu untuk kukus rotiMasukkan dalam pengukus,kukus selama 5 minitBuka,then nak tengok lembut boleh tutup apiDah siap Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Resepi Ustazah Susu Pisang Gula Melaka Resepi Ustazah Puding Karamel Mudah