BAHAN-BAHAN

  • 6 helai daun pandan
  • Roti keping
  • 5 sudu besar gula
  • 2 biji telur kuning
  • 2 sudu tepung kastard
  • 200ml santan
  • Secubit garam

CARA-CARA PENYEDIAAN

  1. Kita gunting kecil-kecil daun pandan untuk blend
  2. Masukkan daun pandan ke dalam blender
  3. Tambahkan sedikit air
  4. Kemudian kita boleh start blend
  5. Lepas dah blend,kita tuangkan ke dalam mangkuk,kita gunakan penapis untuk tapis dia pnya serat
  6. Then kita tekan sikit-sikit
  7. Kemudian kita tuangkan ke dalam mangkuk yang lain
  8. Masukkan 5 sudu besar gula
  9. 2 biji telur kuning
  10. Kemudian kita kacau sehingga sebati
  11. Masukkan 2 sudu tepung kastard
  12. Kemudian kita kacau lagi sehingga sebati
  13. Masukkan 200ml santan
  14. Letakkan secubit garam
  15. Kemudian kita kacau lagi sehingga sebati
  16. Tuangkan adunan tadi ke dalam periuk dengan menggunakan api yang kecil
  17. Jangan buka api yang besar
  18. Kemudian kacau sehingga ia menjadi pekat dan likat
  19. Matikan api
  20. Untuk roti,kita perlukan roti keping
  21. Kemudian kita potong empat
  22. First,potong tengah, potong sekali lagi bahagian tengah jadi segi empat kecil
  23. Panaskan air dulu untuk kukus roti
  24. Masukkan dalam pengukus,kukus selama 5 minit
  25. Buka,then nak tengok lembut boleh tutup api
  26. Dah siap 

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *