BAHAN-BAHAN

  • 400ml air
  • Jeli perisa strawberi
  • Jeli perisa laici
  • 1 tin susu cair
  • 8 sudu susu pekat
  • 1 tin laici
  • 2 cawan air
  • Puding susu
  • Nata de coco
  • Sagu
  • Ais

CARA-CARA PENYEDIAAN

  1. .Masukkan 400ml air
  2. Kemudian masukkan jeli perisa strawberi
  3. Masukkan segala serbuk yang ada pada kotak tersebut
  4. Kacau dan biarkan mendidih sekejap
  5. Bila dah mendidih kita tutup api dan biarkan dia sejuk dahulu
  6. Kemudian kita buat jeli untuk laici dengan menggunakan sukatan yang sama iaitu 400ml air
  7. Dan masukkan segala serbuk yang ada
  8. Kemudian tunggu mendidih dan kacau
  9. Boleh tuang dalam bekas dan masukkan dalam fridge

UNTUK AIR

  1. 1 tin susu cair
  2. Kemudian saya masukkan 8 sudu susu pekat
  3. Masukkan perwarna strawberi
  4. Kalau takde boleh letak sirap
  5. Kemudian kacau sehingga sebati
  6. Masukkan 1 tin laici
  7. Kemdian masukkan dalam 2 cawan air
  8. Masukkan puding susu
  9. Kalau ada nata de coco boleh tambahkan
  10. Masukkan jeli yang kita dah buat tadi
  11. Jeli laici dan strawberi
  12. Kalau rasa malas nak buat jeli boleh beli jeli yang dah siap
  13. Tak kisah apa-apa jeli atau buah strawberi
  14. Last sekali boleh letak sagu
  15. Dah siap,boleh letak ais
  16. Tuangkan air yang kita dah buat tadi
  17. Kalau makan dalam sejuk pun sedap
  18. Dah siap

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *