BAHAN-BAHAN

  • 5 sudu besar gula
  • 1 tin susu cair
  • 4 biji telur
  • 3 sudu susu pekat
  • Sedikit esen vanilla

CARA-CARA PENYEDIAAN

  1. Cairkan 5 sudu besar gula
  2. Bila dah berbuih sikit macam ni,boleh tambahkan sedikit air
  3. Bila dah siap boleh tuangkan dekat loyang
  4. Ratakan and biarkan ditepi
  5. Kemudian masukkan 1 tin susu cair
  6. Masukkan 4 biji telur
  7. Masukkan 3 sudu susu pekat
  8. Sedikit esen vanilla
  9. Kemudian kacau dan pukul sehingga semuanya sebati
  10. Boleh guna blender
  11. Bila dah siap boleh ambil penapis
  12. Tuangkan dalam loyang yang kita dah isi gula
  13. Sebelum kukus kita wrap dulu bahagian atas
  14. Bila dah siap kita boleh kukus selama 30 minit
  15. Dah siap
  16. Dia memang lembut,potong hati-hati takut pecah
  17. Nak makan sejuk atau lepas kita potong pun boleh 

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *