BAHAN-BAHAN 3 ulas bawang putih1 titik daun serai2 sudu cili besarIsi ayam6 sudu besar sos cili1 sudu tomyam pes1 sudu besar kicapCarrotDaun limau purutKacang panjangKobis2 tangkai cili padi2 tangkai cili besar merah 1 sudu sesedap rasa CARA-CARA PENYEDIAAN Tumis 3 ulas bawang putih sampai garingMasukkan 1 batang serai yang telah dititik(ditumbuk)Masukkan 2 sudu cili besar.Tambahkan sedikit air dan kacauMasukkan isi ayamMasukkan 6 sudu besar sos ciliMasukkan 1 sudu besar tomyam pesBila sudah mendidih , masukkan 1 sudu besar kicap manisKacau bagi sebati dan tambahkan sedikit airMasukkan sayur (carrot dahulu).Kemudian masukkan daun limau purut.Bila dah naik bau, masukkan sayur lain iaitu kacang panjang dan kobis.Masukkan 2 tangkai cili padi dan cili besar merahKacau dan tambahkan airKemudian masukkan 1 sudu sesedap rasaMasukkan bawang holland sebagai hiasan.Kacau sekejap dan boleh matikan api.Boleh hidangkan bersama nasi panas Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Resepi Ustazah Ayam Masak Butter Resepi Ustazah Tomyam Ala Thai