BAHAN-BAHAN Isi ayamTepung gandumTepung bestari SOS 4 sudu cili kisar/cili boh1 sudu sos tiram1 sudu sos tomato2 sudu sos cili1 sudu kecil garam1 sudu gula2 ulas bawang putihNenas dan capsicum (optional)Daun bawang CARA-CARA PENYEDIAAN Panaskan sedikit minyakMasukkan isi ayam dalam tepung bestari yang dicampur dengan tepung gandumCelup-celup ayam macam niBila dah siap,kita boleh goreng ayam tersebutGoreng sampai garingMasak sampai ayam tu warna goldBila dah warna gold, brown boleh angkatKemudian buat sos PENYEDIAAN SOS Saya gunakan 4 sudu cili kisar atau cili bohKemudian masukkan 1 sudu sos tiramMasukkan 1 sudu sos tomato dan juga 2 sudu sos ciliMasukkan 1 sudu kecil garamMasukkan 1 sudu gulaKemudian kacau sehingga semuanya sebatiPanaskan sedikit minyakTumiskan 2 ulas bawang putih yang dicincang halusBila dah naik bau, boleh masukkan sos yang kita dah buat tadiKemudian kacauMasukkan gula,kalau kurang manis boleh tambah gulaKemudian saya masukkan 1 sudu perencah cukup rasaKacau lagi sehingga sebatiKemudian boleh masukkan ayam yang kita dah goreng tadiMasukkan juga nenas dan capsicum (optional)Kemudian kacau sehingga semuanya sebatiAnd last kita boleh taburkan daun bawangDah siap Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Nasi Kandar Ayam Madu – Hamza Cafe vs Kandar – Sri Hartamas, KL Makanan Melayu Tengahari di Nasi Kukus Famosa, Cyberjaya | Cyberjaya