BAHAN-BAHAN 300gm dark chocolate150gm butter salted100gm tepung gandum200gm brown sugar3 biji telur(gred A)/4 biji telur(gred B)30gm serbuk koko3/4 sudu kecil serbuk nescafe dgn 2 sudu besar air panas1 sudu kecil esen vanilla CARA PENYEDIAAN LOYANG Loyang (8*8 inci)Letakkan butter di atas loyangBalut guna parchment paper supaya tidak melekatKlik bahagian tepi supaya tak bergerak CARA-CARA PENYEDIAAN Kita cairkan dark chocolate menggunakan kaedah bolingTambahkan coklat dan butter dan buat sampai cairAyak tepung gandum dan coco powderMasukkan brown sugar dan telur serta esen vanilla di dalam bekasPukul bagi rataMasukkan coklat yang diboiling d alam bekas yg dipukul tadiKacau sehingga sebati.Masukkan serbuk nescafe yang telah dibancuhMasukkan tepung yang diayakKacau slow-slow bagi sebatiDah siap boleh tuang dalam loyangTutup sikit-sikit dan masukkan ke dalam ovenKita gunakan api atas bawah suhu 150 darjah celcius selama 15 minitKita gunakan 140 darjah celcius api bawah sahaja sehingga 20 minitDah siap, Selamat Mencuba 🙂 Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Resepi Ustazah Burnt Cheese Cake | Kek Keju Bakar Resepi Ustazah Oreo Milkshake