BAHAN-BAHAN

  • 300gm dark chocolate
  • 150gm butter salted
  • 100gm tepung gandum
  • 200gm brown sugar
  • 3 biji telur(gred A)/4 biji telur(gred B)
  • 30gm serbuk koko
  • 3/4 sudu kecil serbuk nescafe dgn 2 sudu besar air panas
  • 1 sudu kecil esen vanilla

CARA PENYEDIAAN LOYANG

  • Loyang (8*8 inci)
  • Letakkan butter di atas loyang
  • Balut guna parchment paper supaya tidak melekat
  • Klik bahagian tepi supaya tak bergerak

CARA-CARA PENYEDIAAN

  1. Kita cairkan dark chocolate menggunakan kaedah boling
  2. Tambahkan coklat dan butter dan buat sampai cair
  3. Ayak tepung gandum dan coco powder
  4. Masukkan brown sugar dan telur serta esen vanilla di dalam bekas
  5. Pukul bagi rata
  6. Masukkan coklat yang diboiling d alam bekas yg dipukul tadi
  7. Kacau sehingga sebati
  8. .Masukkan serbuk nescafe yang telah dibancuh
  9. Masukkan tepung yang diayak
  10. Kacau slow-slow bagi sebati
  11. Dah siap boleh tuang dalam loyang
  12. Tutup sikit-sikit dan masukkan ke dalam oven
  13. Kita gunakan api atas bawah suhu 150 darjah celcius selama 15 minit
  14. Kita gunakan 140 darjah celcius api bawah sahaja sehingga 20 minit
  15. Dah siap, Selamat Mencuba 🙂

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *