BAHAN-BAHAN

  • 250ml dairy whipping cream
  • 150gm gula kastard
  • 15gm tepung gandum
  • 1 sudu besar jus lemon
  • 3 biji telur saiz gred A
  • 4 biji telur saiz gred B
  • 500gm cream cheese

CARA-CARA PENYEDIAAN

  1. Masukkan 500gm cream cheese dalam food processor
  2. Boleh gunakan mixer atau witch tangan
  3. Kemudian masukkan telur persatu-satu
  4. Boleh letakkan whipping cream
  5. Mix lagi sekali
  6. Masukkan gula kastard
  7. Masukkan tepung yang telah diayak
  8. Masukkan 1/4 teaspoon garam
  9. Masukkan 1 sudu besar jus lemon
  10. Mix semula
  11. Dah siap
  12. Tuangkan dekat bekas kecil
  13. Masukkan dalam oven dalam 220 darjah celcius selama 50 minit
  14. Dah siap

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *