Bahan-Bahan

  • 2 Ulas Bawang Puti
  • 5 Tangkai Cili Padi
  • 2 Batang Serai
  • 1 Biji Bawang Merah.

Cara-Cara Penyediaan

  1. Ikan(Lumurkan dengan garam dan kunyit)
  2. Panaskan Minyak dan goreng Ikan sehingga garing
  3. Tumiskan Bawang Putih, Cili Padi,Serai dan Bawang Merah
  4. Masukkan 5 Sudu Besar Sos Cili dan 2 Sudu Besar Sos Tomato
  5. Kacau dan tambahkan sedikit air
  6. Masukkan 2 Sudu Sos Tiram dan Sedikit Sos Ikan
  7. Masukkan Tomato
  8. Masukkan sedikit garam,sedikit sesedap rasa dan sedikit gula
  9. Masukkan Timun dan Kacau sampai masak
  10. Hidangan(Tuang Sos atas Ikan)
  11. Selamat Mencuba

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *