Bahan-Bahan

  • 1 Biji Bawang Merah
  • 2 Ulas Bawang Putih
  • 3 Sudu Besar Cili Boh
  • 3 Sudu Besar Sos Cili
  • 1 Sudu Besar Sos Tiram
  • 1 Sudu Besar Kicap Cair
  • 3 Sudu Besar Kicap ABC
  • 3 Sudu Besar Kicap Manis
  • Bebola Ikan
  • Carrot (Optional)
  • Garam
  • Pati Ayam
  • 2 Biji Telur
  • Tomato/Kubis(Optional)
  • 1 Packet Kueoy Teow
  • Tauge

Cara-Cara Penyediaan

  1. Tumiskan 1 Biji Bawang Merah dan 2 Ulas Bawang Putih sehingga garing
  2. Masukkan 3 Sudu Besar Cili Boh
  3. Masukkan sedikit Air
  4. Masukkan 3 Sudu Besar Sos Cili
  5. Masukkan Ayam yang telah dicincng halus
  6. Masukkan 1 Sudu Besar Sos Tiram
  7. Masukkan 1 Sudu Besar Kicap Cair
  8. Masukkan 3 Sudu Besar Kicap ABC
  9. Masukkan 3 Sudu Besar Kicap Manis
  10. Masukkan Bebola Ikan
  11. Masukkan Carrot (Optional)
  12. Masukkan Secubit Garam
  13. Masukkan Secubit Sesedap Rasa
  14. Masukkan Secubit Pati Ayam
  15. Masukkan 2 Biji Telur
  16. Masukkan 1 Packet Kuey Teow
  17. Masukkan Sawi
  18. Masukkan Tomato (Optional)
  19. Masukkan Kubis (Optional)
  20. Akhir sekali Masukkan Tauge
  21. Kacau Sehingga Sebati

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *