Bahan-Bahan
- 2 Ulas Bawang Puti
- 5 Tangkai Cili Padi
- 2 Batang Serai
- 1 Biji Bawang Merah.
Cara-Cara Penyediaan
- Ikan(Lumurkan dengan garam dan kunyit)
- Panaskan Minyak dan goreng Ikan sehingga garing
- Tumiskan Bawang Putih, Cili Padi,Serai dan Bawang Merah
- Masukkan 5 Sudu Besar Sos Cili dan 2 Sudu Besar Sos Tomato
- Kacau dan tambahkan sedikit air
- Masukkan 2 Sudu Sos Tiram dan Sedikit Sos Ikan
- Masukkan Tomato
- Masukkan sedikit garam,sedikit sesedap rasa dan sedikit gula
- Masukkan Timun dan Kacau sampai masak
- Hidangan(Tuang Sos atas Ikan)
- Selamat Mencuba
