BAHAN-BAHAN 2 cawan tepung pulut1 cawan tepung gandumDaun Pandan/Pewarna hijauGula MelakaKelapa parut CARA-CARA PENYEDIAAN Kita masukkan 2 cawan tepung pulut dan juga 1 cawan tepung gandumUntuk colour hijau ni boleh guna air pandan atau pewarna hijau yang dicampurkan dengan airMasukkan sedikit demi sedikit sambil kacau sehingga sebatiKemudian tambahkan lagi jika kurangKemudian adun menggunakan tanganMasukkan lagi air sedikit demi sedikit sehinggalah adunan itu cantikAdun sehingga teksturnya menjadi macam ni tak terlalu keras dan lembutKemudian ambil sedikit dan bentukkannya menjadi bulatTekan-tekan dibahagian tengah untuk kita letakkan gula melaka dekat tengah-tengah tuAmbil gula melaka nak letak banyak-banyak lagi sedapMasukkan dan kemudian bulat-bulatkannya sehingga menjadi bentuk bulatUlang step ini sampai habis adunannyaBoleh didihkan air dahuluKemudian bila dah siap kita boleh masukkan kuihnya ke dalam air untuk direbusBiarkan sekejap dalam 5 minitLepas 5 minit kita boleh angkat dan toskan airnyaOkay bila dah siap kita boleh salut dengan kelapaUntuk kelapa ni,letakkan sedikit garamKemudian kacau sehingga sebati baru kita gaul macam niKelapa ni lagi sedap kalau korang guna kelapa parut yang mudaDah siap SELAMAT MENCUBA 🥰 Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Resepi Ustazah Sayur Pak Choy Masak Sos Tiram Resepi Ustazah Nasi Goreng Sardin