BAHAN-BAHAN 2 ulas bawang putih2 tangkai cili1 tin sardin yang kecil2 sudu sos ciliSedikit airSetengah sudu sesedap rasaSedikit garam1 sudu air limau CARA-CARA PENYEDIAAN Masukkan setengah biji bawang merah,2 ulas bawang putih dan juga 2 tangkai cilikalau nak lagi pedas boleh tambah cili lagiKemudian tumbuk sehingga halusBila dah halus dia akan jadi macam niKita boleh asingkan letak dalam pingganPanaskan sedikit minyakKemudian tumiskan bahan yang telah kita tumbuk tadiBila dah garing,masukkan 1 tin sardin yang kecil niKemudian hancurkan ikan-ikan sardinMasukkan 2 sudu sos ciliTambahkan sedikit airKemudian kacau sehingga sebatiMasukkan setengah sudu sesedap rasaSedikit garamKemudian kacau sehingga sebatiMasukkan 1 sudu air limau,kalau nak lagi masam boleh tambah ikut citarasa masing-masingKemudian masukkan nasiBoleh makan untuk 2 hidanganKacau-kacau sehingga semuanya sebatiKacau sehingga sebati macam niDah masak,dah siap Pesanan: Boleh makan dengan telur,ayam atau apa-apa sahaja pun bolehSELAMAT MENCUBA 🥰 Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Resepi Ustazah Onde Onde Gula Melaka Resepi Ustazah Pentol Ikan aka Berbola Ikan