BAHAN-BAHAN

  • 2 ulas bawang putih
  • 2 tangkai cili
  • 1 tin sardin yang kecil
  • 2 sudu sos cili
  • Sedikit air
  • Setengah sudu sesedap rasa
  • Sedikit garam
  • 1 sudu air limau

CARA-CARA PENYEDIAAN

  1. Masukkan setengah biji bawang merah,2 ulas bawang putih dan juga 2 tangkai cili
  2. kalau nak lagi pedas boleh tambah cili lagi
  3. Kemudian tumbuk sehingga halus
  4. Bila dah halus dia akan jadi macam ni
  5. Kita boleh asingkan letak dalam pinggan
  6. Panaskan sedikit minyak
  7. Kemudian tumiskan bahan yang telah kita tumbuk tadi
  8. Bila dah garing,masukkan 1 tin sardin yang kecil ni
  9. Kemudian hancurkan ikan-ikan sardin
  10. Masukkan 2 sudu sos cili
  11. Tambahkan sedikit air
  12. Kemudian kacau sehingga sebati
  13. Masukkan setengah sudu sesedap rasa
  14. Sedikit garam
  15. Kemudian kacau sehingga sebati
  16. Masukkan 1 sudu air limau,kalau nak lagi masam boleh tambah ikut citarasa masing-masing
  17. Kemudian masukkan nasi
  18. Boleh makan untuk 2 hidangan
  19. Kacau-kacau sehingga semuanya sebati
  20. Kacau sehingga sebati macam ni
  21. Dah masak,dah siap

Pesanan: Boleh makan dengan telur,ayam atau apa-apa sahaja pun boleh

SELAMAT MENCUBA 🥰

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *