CARA PENYEDIAAN KASTARD

  1. Masukkan 4 cawan air
  2. Masukkan 1 cawan tepung kastard
  3. Kacau dan kemudian masukkan setengah cawan gula
  4. Masukkan setengah tin susu cair
  5. Masukkan 1 sudu kecil esen vanilla
  6. Masukkan sedikit garam
  7. Kacau sehingga menjadi pekat dan likat
  8. Biarkan sekejap dan bila sejuk letak kastard ke dalam loyang
  9. Ratakan kastard dan sejukkan dalam peti ais

CARA PENYEDIAAN KOKTEL

  1. Satu tin susu cair
  2. .7 sudu gula
  3. Masukkan koktel yang sudah siap dalam tin
  4. Boleh tambahkan nata de coco mangga dan laici
  5. Kacau dan tambahkan sedikit air
  6. Masukkan ais
  7. Bila kastard dah sejuk potong letak atas pinggan
  8. Tuangkan koktel tadi di atas kastard

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *