BAHAN-BAHAN

  • 1 Bawang Merah
  • Segengam ikan bilis
  • Tepung gandum

CARA-CARA PENYEDIAAN

  1. Tumbuk sampai halus(bawang merah dan ikan bilis)
  2. Masukkan 4 cawan tepung gandum
  3. Masukkan bahan yang ditumbuk
  4. Masukkan setengah sudu kecil garam
  5. Gaul sehingga sebati
  6. Tambahkan sedikit air panas sedikit demi sedikit dan kacau sehingga sebati
  7. .Panaskan minyak dalam kuali dan goreng
  8. .Dah garing boleh angkat cekodok tersebut

BAHAN-BAHAN SOS

  • Sos cili
  • Satu sudu gula

CARA-CARA PENYEDIAAN

  1. Tambh sedikit air panas
  2. Kacau sehingga sebati

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *