BAHAN-BAHAN AyamBaking sodaTepung gandumTepung jagung2 biji telurButterBijan putihCili flakesMaduGaramSos CiliBlackpepper CARA-CARA PENYEDIAAN Taburkan sedikit garam dan blackpepper.Gaul bagi semua sebatiMasukkan 1 biji telurKacau lagi sampai semuanya sebatiMasukkan setengah cawan tepung gandum dan tepung jagungSedikit baking sodaGaulkan sampai semuanya sebatiKalau rasa kering tambah 1 biji telur lagiGaulkan sampai semua sebatiSekarang boleh goreng,masukkan minyak,panaskan MinyakGoreng macam biasaMasukkan ayamMake sure tengok ayam tersebut dan terbalik-balikkan supaya tak hangusBila ayam dah masak toskan minyak dan letak di pingganAda biji bijan boleh guna KUAH .Kita cairkan butter (suku box butter)Bila butter cair, tumiskan 3 ulas bawang putihMasukkan cili flakes(untuk orang yang pedas boleh tambah,tak nak letak pun boleh)Masukkan 3 sudu besar kicap manisKacau hingga sebatiMasukkan 2 sudu maduMasukkan sedikit garamMasukkan 3 sudu besar sos ciliGaul sampai semua sebatiMasukkan ayam yang digoreng tadi dalam periukKacau slow-slow bagi semua sebatiBila dh siap ,boleh taburkan bijan putih Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Resepi Halal Dan Sedap – Cara Salai Smoke Ikan Salmon Ala Scandinavia Di Malaysia Resepi Halal Dan Sedap – Smoke Brisket Daging Salai – Lembut dan Lemak Cecair Melimpah