BAHAN-BAHAN

  • Daging Brisket (boleh dibeli di pasaraya)
  • Garam Serbuk
  • Lada hitam
  • Serbuk Bawang Putih
  • Jus Epel

CARA-CARA PENYEDIAAN

  1. Sapu daging brisket dengan garam, serbuk lada hitam dan serbuk bawang putih
  2. Simpan didalam peti sejuk semalam untuk diperap
  3. Buatkan api di smoker dengan kayu bakau
  4. Panaskan smoker sehingga suhu diantara 125 – 180 celcius
  5. Masukkan daging brisket
  6. Setiap sejam, siramkan daging brisket dengan jus epel
  7. Selepas 5 jam, tuangkan kuah daging dan diserapkan kedalam daging brisket
  8. Balutkan daging brisket di dalam aluminium foil
  9. Selepas 5 jam, daging brisket sedia dihidangkan

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *