BAHAN-BAHAN: Isi ayamGaramBlackpeperTepung jagung2 sudu kicap manisCili flakes1 sudu gula2 sudu kicap pekat5 ulas bawang putihDaun bawang CARA-CARA PENYEDIAAN: Kita perlukan isi ayam,letakkan sedikit garam,sedikit blackpepper dan juga sedikit serbuk ciliMasukkan dua sudu tepung jagungKemudian kacau sehingga semuanya sebatiKemudian panaskan sedikit minyakDan boleh masak ayam tadiSementara tunggu ayam,kita boleh siapkan sosnyaGuna 2 sudu kicap manisKemudian masukkan cili flakesKalau nak lagi pedas boleh letak banyak lagiSedikit sos ikanMasukkan 1 sudu gula dan masukkan 2 sudu kicap pekatKemudian kacau sehingga semuanya sebatiBila ayam dah masak kita boleh angkat,ketepikan dahuluKemudian saya tumiskan 5 ulas bawang putih yang dicincang halusBila dah garing sikit,kita boleh masukkan sos yang kita buat tadiKemudian kacau dan bila dah mendidih, kita boleh masukkan air tepung jagungYang ini ikutlah,kalau korang nak pekat boleh letak banyak kalau nak kurang pekat boleh letak sikitSaya letak dalam 1 sudu tapi saya banyakkan airBila kuah dah pekat,kita boleh masukkan ayamKacau sehingga semuanya sebatiItu sahaja ,tak perlu tambahkan apa-apa perasaKita dah letak semua dalam sos tadiKemudian last sekali saya taburkan daun bawangSo itu sahaja,sangat mudah untuk dibuat SELAMAT MENCUBA Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Ayam Panggang Viral – Smoked Kingdom Don Daniyal Resepi Ustazah Ayam Chili Thai