BAHAN-BAHAN 1 setengah biji bawang merah5 ulas bawang putih3 tangkai cili padi2 tangkai cili merahKunyit serbuk/kunyit hidupKentangAyam1 setengah sudu garam1 sudu perencah cukup rasaDaun ketumbar CARA-CARA PENYEDIAAN Kemudian masukkan sedikit air and kita boleh blendBila dah siap blend kita boleh masukkan ke dalam periukKemudian masukkan daun limau purutKacau dan kemudian masukkan sedikit serbuk kunyitKalau ada kunyit hidup boleh blend sekaliKalau tiada boleh guna serbuk kunyitKacau bagi dia sebatiBila dah mendidih, kita boleh masukkan airKacau-kacau tunggu sehingga dia mendidihBila dah mendidih boleh masukkan ayamKemudian masukkan kentangKacau-kacau dan tunggu kentang dan ayam sampai masakMasukkan 1 setengah sudu garam dan 1 sudu perencah cukup rasaKemudian kacau sehingga semuanya sebatiKemudian saya masukkan sedikit air limau kalau nak lagi masam boleh tambah lagiLast masukkan daun ketumbarKacau sekejap,lepas kacau boleh tutup apiSo dah siap,memang sedap SELAMAT MENCUBA Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Resepi Ustazah Garlic Chicken Nasi Kandar Ayam Madu – Hamza Cafe vs Kandar – Sri Hartamas, KL