BAHAN-BAHAN

  • 1 setengah biji bawang merah
  • 5 ulas bawang putih
  • 3 tangkai cili padi
  • 2 tangkai cili merah
  • Kunyit serbuk/kunyit hidup
  • Kentang
  • Ayam
  • 1 setengah sudu garam
  • 1 sudu perencah cukup rasa
  • Daun ketumbar

CARA-CARA PENYEDIAAN

  1. Kemudian masukkan sedikit air and kita boleh blend
  2. Bila dah siap blend kita boleh masukkan ke dalam periuk
  3. Kemudian masukkan daun limau purut
  4. Kacau dan kemudian masukkan sedikit serbuk kunyit
  5. Kalau ada kunyit hidup boleh blend sekali
  6. Kalau tiada boleh guna serbuk kunyit
  7. Kacau bagi dia sebati
  8. Bila dah mendidih, kita boleh masukkan air
  9. Kacau-kacau tunggu sehingga dia mendidih
  10. Bila dah mendidih boleh masukkan ayam
  11. Kemudian masukkan kentang
  12. Kacau-kacau dan tunggu kentang dan ayam sampai masak
  13. Masukkan 1 setengah sudu garam dan 1 sudu perencah cukup rasa
  14. Kemudian kacau sehingga semuanya sebati
  15. Kemudian saya masukkan sedikit air limau kalau nak lagi masam boleh tambah lagi
  16. Last masukkan daun ketumbar
  17. Kacau sekejap,lepas kacau boleh tutup api
  18. So dah siap,memang sedap

SELAMAT MENCUBA 😊

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *