BAHAN-BAHAN

  • Susu pekat
  • Serbuk Koko
  • Susu cair
  • Plastic wrapping

CARA-CARA PENYEDIAAN

  1. Masukkan setengah cawan susu pekat
  2. Masukkan satu cup serbuk koko
  3. Campurkan dan kacau sehingga menjadi kental(pekat dan sebati)
  4. Tambahkan 1 sudu besar susu cair
  5. Kacau sehingga sebati dan likat
  6. Pindahkan dalam bekas
  7. Guna plastic wrapping
  8. Guna spatula untuk bagi rata dan tekan(guna tangan atau spatula)
  9. Letakkan di dalam peti sejuk selama 2-3 jam
  10. Bila dah sejuk keluarkan
  11. Taburkan sedikit serbuk koko
  12. Buka wrapping tadi dan letak di atas papan pemotong
  13. Taburkan lagi serbuk koko
  14. Boleh potong dan buat bentuk petak dan salut lagi dengan serbuk koko

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *