BAHAN-BAHAN Bawang besar -Bawang putihHaliaSeraiKetumbarGula siam/gula melakaSantan1 sudu besar minyak bijan2 sudu besar sos ikan2 sudu besar sos tiram1 sudu kecil garamDaun pandanLidi CARA-CARA PENYEDIAAN Semua bahan ini diblend (Bawang besar,Bawang putih ,Halia ,Serai ,Ketumbar)Potong saiz kecil untuk masuk ke dalam blenderMasuk ke dalam blenderSantan pekat 1 sudu besarGula siam atau gula melaka 1 sudu besarMinyak bijan 1 sudu besarSos ikan 2 sudu besarSos tiram 2 sudu besarGaram 1 sudu kecilAyam peha yang dipotong setengahCampurkan dengan bahan yang diblendGaul-gaulMasukkan ke dalam bekas gelas.Simpan semalamBalutkan dengan daun pandanCucuk dengan lidiBalutkan 2 kaliGorengkanTerbalikkan lepas 5 minitDah siap Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Resepi Ustazah Ayam Masak Lemak Cili Api Cara Memasak Mi Maggi Ayam Sup Kosong