Bahan-Bahan Kisar

  • 1 1/2 Biji Bawang Merah
  • 2 Tangkai Cili Padi
  • 1/2 Inchi Kunyit
  • 1 Biji Buah Keras
  • 1 Sudu Besar Ketumbar

Bahan-Bahan Tambahan

  • 2 Batang Serai
  • 4 Keping Asam Keping
  • Ikan Kembung
  • Bendi

Cara-Cara Penyediaan

  • Masukkan Serai dan Asam Keping
  • Tuangkan Bahan yang telah dikisar
  • Tambahkan Air(Ikut Selera)
  • Kacau dan tutup sehingga mendidih
  • Setelah mendidih,masukkan Ikan
  • Masukkan Bendi selepas mendidih untuk kali ke 2
  • Masukkan 1/2 Sudu sesedap rasa
  • Masukkan 2 Sudu Garam
  • Masukkan Tomato(Optional)
  • Tunggu sehingga mendidih

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 3 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *