Bahan-Bahan Kisar 1 1/2 Biji Bawang Merah2 Tangkai Cili Padi1/2 Inchi Kunyit1 Biji Buah Keras1 Sudu Besar Ketumbar Bahan-Bahan Tambahan 2 Batang Serai4 Keping Asam KepingIkan KembungBendi Cara-Cara Penyediaan Masukkan Serai dan Asam KepingTuangkan Bahan yang telah dikisarTambahkan Air(Ikut Selera)Kacau dan tutup sehingga mendidihSetelah mendidih,masukkan IkanMasukkan Bendi selepas mendidih untuk kali ke 2Masukkan 1/2 Sudu sesedap rasaMasukkan 2 Sudu GaramMasukkan Tomato(Optional)Tunggu sehingga mendidih Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 3 / 5. Vote count: 4 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Resepi Ayam Masak Thai Pedas Resepi Masak Lemak Pucuk Ubi Kampung