Bahan-Bahan

  • 3 Tangkai Cili Besar
  • 5 Tangkai Cili Padi
  • 5 Ulas Bawang Putih
  • 1 Biji Bawang Merah

Bahan Tambahan

  • 10 Helai Daun Limau Purut
  • 3 Batang Serai
  • 2 Sudu Besar Sos Cili
  • 4 Sudu Besar Sos Tiram
  • Carrot
  • Bendi(Optional)

Cara-Cara Penyediaan

  1. Kesemua Bahan Kisar perlu dikisar terlebih dahulu
  2. Goreng ayam yang telah diperap separuh masak
  3. Tumiskan Bahan Kisar sehingga Pecah Minyak
  4. Masukkan Serai dan Daun Limau Purut
  5. Masukkan Sos Tiram ke dalam bahan tumisan
  6. Kemudian masukkan Sos Cili
  7. Masukkan Serbuk/1 Kiub Ayam ke dalam tumisan
  8. Masukkan Sedikit Air
  9. Masukkan Ayam yang telah digoreng tadi
  10. Gaul Hingga Sebati
  11. Masukkan Lobak Merah yang telah dipotong bersama Bendi yang telah dipotong
    (Bendi optional boleh digantikan dengan sayur yang lain)
  12. Selamat Mencuba

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *