Bahan-Bahan

  • 1 Biji Bawang Merah
  • 3 Tangkai Cili Padi
  • 1/2 Sudu Teh Garam
  • 1 Sudu Teh Serbuk Kunyit
  • 1 Sudu Teh Sesedap Rasa
  • Pucuk Ubi (Yang siap direbus ,diperah & dipotong)
  • Santan (2OOML/ 1Kotak Kecil)

Cara-Cara Penyediaan

  1. Masukkan Pucuk Ubi
  2. Masukkan Bawang Merah dan cili
  3. Masukkan Santan
  4. Masukkan  Air dalam 1 Cawan
  5. Tambah  Air  jika rasa Kurang (Optional)
  6.  Masukkan Serbuk Kunyit
  7. Kacau Kesemua Bahan Dalam Masakan
  8. Apabila Air Mendidih Masukkan Garam dan sesedap rasa
  9. Kacau  sehingga dalam 2 Minit
  10. Selamat Mencuba

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *