Bahan-Bahan Kisar
- 1 1/2 Biji Bawang Merah
- 2 Tangkai Cili Padi
- 1/2 Inchi Kunyit
- 1 Biji Buah Keras
- 1 Sudu Besar Ketumbar
Bahan-Bahan Tambahan
- 2 Batang Serai
- 4 Keping Asam Keping
- Ikan Kembung
- Bendi
Cara-Cara Penyediaan
- Masukkan Serai dan Asam Keping
- Tuangkan Bahan yang telah dikisar
- Tambahkan Air(Ikut Selera)
- Kacau dan tutup sehingga mendidih
- Setelah mendidih,masukkan Ikan
- Masukkan Bendi selepas mendidih untuk kali ke 2
- Masukkan 1/2 Sudu sesedap rasa
- Masukkan 2 Sudu Garam
- Masukkan Tomato(Optional)
- Tunggu sehingga mendidih
