BAHAN-BAHAN Sotong3 ulas bawang putih2 tangkai cili padi2 biji bawang merah2 keping asam1 batang seraiSetengah sudu kecil garam CARA-CARA PENYEDIAAN Kita belah di bahagian tepi sotong untuk ambil inkPotong dan nampak bahagian dalamAda ink hitam,kita tarik perlahan-lahanBuang disemua bahagian dalamSimpan ink tu dan boleh potongPanaskan sedikit minyakMasukkan 3 ulas bawang putih yang telah dihirisTumis bawang putih sehingga naik bauDan masukkan airKemudian masukkan ink hitamInk tu kita picit sahajaKemudian masukkan sotong yang telah dipotong tadiMasukkan 2 tangkai cili padiMasukkan 2 biji bawang merahMasukkan 2 keping asamMasukkan 1 batang seraiKemudian kacau-kacau sedikitNak rebus,just masukkan air dan bahan-bahan tadiSentiasa kacau supaya tidak berketulKemudian masukkan setengah sudu kecil garamSetengah sudu sesedap rasaKemudian kacau sehingga semuanya sebatiMake sure sotong tu betul-betul masakUntuk tahu dah masak atau belum,ambil satu sotong,potong dan rasa sama ada dah lembut atau masih kenyalKalau masih kenyal kita boleh tunggu lagi sampai sotong ini lembutBila dah mendidih,kita boleh kacauDah siap Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Sup Special Viral di Restoran Saudagaq Sup Junior di Tanjong Malim Resepi Ustazah Sambal Kering Kentang dan Tempeh