BAHAN-BAHAN 1 Batang Serai½ Inci Halia6 Helai Daun Limau Purut Air Pati Ayam3 Ulas Bawang Putih5 Tangkai Cili PadiSedikit Gula Merah/ Gula Melaka2 Sudu Air Limau1 Sudu Sos IkanDaun Ketumbar CARA-CARA PENYEDIAAN Lumurkan garam dekat ikan bagi semua rata Masukkan serai, halia, daun limau purut ke dalam perut ikan Kemudian kukus ikan 15 minit (masak) guna air pati ayamUntuk sos campurkan bawang putih, cili padi, gula merah/melaka, air limau dan sos ikan Gaulkan bagi sebati Setelah ikan masak, tuangkan sos ke dalam ikan dan kacau Masukkan daun ketumbarBiarkan selama 5 minit Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Resepi Ustazah Sambal Kering Ikan Bilis Resepi Ustazah Ikan Bakar