BAHAN-BAHAN

  • Pasta
  • Minyak
  • Garam
  • 3 ulas bawang putih
  • 3 tangkai cili padi
  • Isi ayam
  • Sotong
  • 2 sudu sos tiram
  • 2 sudu kicap manis
  • 1 sudu sos cili
  • Setengah sudu kecil garam
  • Setengah sudu perencah cukup rasa
  • Sedikit air 
  • Daun ketumbar
  • Cili flakes
  • Limau nipis

CARA-CARA PENYEDIAAN

  1. Rebuskan 1 paket pasta
  2. Letakkan sedikit minyak dan garam
  3. Bila dah lembut kita boleh tutup api
  4. Toskan airnya
  5. Kemudian kita panaskan sedikit minyak
  6. Tumiskan 3 ulas bawang putih dan 3 tangkai cili padi
  7. Kalau nak pedas boleh tambah cili
  8. Bila dah garing sikit,kita boleh masukkan isi ayam
  9. Kemudian masukkan sotong,nak tambah udang pun boleh
  10. Kemudian masukkan dalam 2 sudu sos tiram
  11. Masukkan 2 sudu kicap manis
  12. Kemudian kacau sehingga sebati
  13. Kemudian masukkan dalam 1 sudu sos cili
  14. Masukkan setengah sudu kecil garam
  15. Setengah sudu perencah cukup rasa
  16. Tambahkan sedikit air
  17. Kemudian kacau sehingga semuanya sebati
  18. Masukkan pasta yang kita telah rebus tadi
  19. Kemudian kita gaul sehingga semuanya sebati
  20. Bila dah sebati,kita boleh masukkan daun ketumbar
  21. Gaul sampai semuanya sebati
  22. Kemudian masukkan cili flakes
  23. Kalau nak pedas boleh tambah,kalau tak nak pedas boleh kurangkan
  24. Kacau lagi
  25. Last perahkan limau nipis
  26. Kalau nak lagi masam boleh tambah,kalau tak nak letak pun boleh
  27. Gaul sampai semuanya sebati
  28. Dah siap 

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *