BAHAN-BAHAN

  • 2 biji pisang
  • 1/4 cawan tepung gandum
  • 1 biji telur
  • 1 sudu susu pekat
  • Garam
  • Madu / Apple Syrup

CARA-CARA PENYEDIAAN:

  1. .Kita lenyek-lenyekkan pisangsampai hancur
  2. Masukkan 1/4 cawan tepung gandum
  3. Masukkan 1 biji telur
  4. Kemudian masukkan 1 sudu susu pekat
  5. Kalau nak kurang manis boleh kurangkan
  6. Kemudian masukkan sedikit garam
  7. Kacau sehingga semuanya sebati
  8. Bila dah sebati kita boleh panaskan kuali
  9. Kemudian kita masukkan 1 sudu
  10. Saya buat mini jadi dia kecil-kecil
  11. Nak buat besar-besar pun boleh
  12. Masukkan sedikit demi sedikit macam ni
  13. Bila nampak buih diatas tu boleh terbalikkan
  14. Dia dah masak,dia akan jadi macam ni
  15. Terbalikkan slow-slow
  16. Bila depan dan belakang jadi macam ni,dia dah masak,kita boleh angkat letak diatas pinggan
  17. Kita ulang step yang sama macam tadi
  18. Bila dah siap,kita boleh letak diatas pinggan macam ni
  19. Kemudian,kita letakkan hiasan pisang diatas ini
  20. Saya letak madu,nak letak apple syrup pun boleh atau coklat pun boleh tak kisah
  21. Ikut citarasa masing-masing
  22. Dah siap .

SELAMAT MENCUBA 🥰

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *