Bahan-Bahan
- 1 Biji Bawang Merah
- 2 Ulas Bawang Putih
- 3 Sudu Besar Cili Boh
- 3 Sudu Besar Sos Cili
- 1 Sudu Besar Sos Tiram
- 1 Sudu Besar Kicap Cair
- 3 Sudu Besar Kicap ABC
- 3 Sudu Besar Kicap Manis
- Bebola Ikan
- Carrot (Optional)
- Garam
- Pati Ayam
- 2 Biji Telur
- Tomato/Kubis(Optional)
- 1 Packet Kueoy Teow
- Tauge
Cara-Cara Penyediaan
- Tumiskan 1 Biji Bawang Merah dan 2 Ulas Bawang Putih sehingga garing
- Masukkan 3 Sudu Besar Cili Boh
- Masukkan sedikit Air
- Masukkan 3 Sudu Besar Sos Cili
- Masukkan Ayam yang telah dicincng halus
- Masukkan 1 Sudu Besar Sos Tiram
- Masukkan 1 Sudu Besar Kicap Cair
- Masukkan 3 Sudu Besar Kicap ABC
- Masukkan 3 Sudu Besar Kicap Manis
- Masukkan Bebola Ikan
- Masukkan Carrot (Optional)
- Masukkan Secubit Garam
- Masukkan Secubit Sesedap Rasa
- Masukkan Secubit Pati Ayam
- Masukkan 2 Biji Telur
- Masukkan 1 Packet Kuey Teow
- Masukkan Sawi
- Masukkan Tomato (Optional)
- Masukkan Kubis (Optional)
- Akhir sekali Masukkan Tauge
- Kacau Sehingga Sebati
