BAHAN-BAHAN 1 biji bawang merah Setengah bawang holland5 helai daun limau purut3 tangkai cili1 sudu besar cili kisar 3 sudu besar tomyam pes 1 kiub tomyam Setengah sudu kecil garamSetengah sudu perasa Setengah sudu gula Sedikit air limau1 kiub tomyam Tomato CARA-CARA PENYEDIAAN Panaskan minyak Tumiskan 1 biji bawang merah dan setengah bawang holland Masukkan satu batang seraiMasukkan 5 helai daun limau purut Masukkan 3 tangkai ciliTumis semua bahan sehingga garing atau layuBila dah layu boleh masukkan tomato Kacau lagi dan bila layuMasukkan 1 sudu besar cili kisarMasukkan 3 sudu besar tomyam pes (tomyam tak kisah brand apa pun)Masukkan dan tambahkan sedikit air Kacau sehingga semua sebatiNak banyak boleh letak air banyakKacau-kacau lagi Masukkan 1 kiub tomyamMasukkan setengah sudu kecil garamMasukkan setengah sudu perasa Masukkan setengah sudu gulaKacau sehingga semua sebatiMasukkan sedikit air limauDah siapIkan nie boleh goreng duluTuang kuah atas tu Dah siap Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Resepi Ustazah Nasi Goreng Cili Padi Resepi Ustazah Sambal Sotong Menyelerakan