BAHAN-BAHAN Isi ayam1 sudu sos tiram2 sudu mentegaBawang holland1 sudu sos tomato1 sudu kicap manis3 ulas bawang putih1 sudu gula (brown sugar)Cili,Sayur (optional) CARA-CARA PENYEDIAAN Perlukan isi ayam dan masukkan 1 sudu sos tiramSedikit blackpepperKemudian kacau sehingga semuanya sebatiDah sebati boleh perap dalam 15 minitKemudian panaskan sedikit minyakMasukkan dalam 2 sudu mentegaKacau sehingga semuanya cairBila dah cair kita boleh masukkan ayam yang kita perap tadiKemudian kacau-kacau sekejap,boleh masukkan sedikit bawang hollandKemudian kacau-kacau sampai naik bauBila dah naik bau boleh masukkan 1 sudu sos tomato, 1 sudu kicap manisKemudian kacau sehingga semuanya sebatiBila dah hampir masak kita masukkan dalam 3 ulas bawang putih yang dicincang halusKemudian masukkan setengah sudu kecil gula (saya guna brown sugar) dan setengah sudu kecil garamKemudian kacau sehingga semuanya sebatiKemudian saya tambahkan sedikit airKalau nak kering tak payah tambah air,kalau nak berkuah boleh tambah airLast sekali saya masukkan cili,kalau nak letak sayur pun boleh (yang ni optional)Dah siap SELAMAT MENCUBA Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Resepi Ustazah Fishball dan Fishcake Masak Sos Resepi Ustazah Ayam Kam Heong Sedap