BAHAN-BAHAN

  • Minyak
  • 2 ulas bawang putih
  • 2 tangkai daun ketumbar
  • 1 sudu lada putih
  • Sedikit blackpepper
  • 1 sudu sos ikan
  • Sedikit garam
  • Sedikit jus limau
  • Telur
  • Air tepung jagung
  • Daun ketumbar

CARA-CARA PENYEDIAAN

  1. Masukkan sedikit minyak,kalau tak guna minyak pun tak apa
  2. Tumiskan dalam 2 ulas bawang putih dan juga tangkai daun ketumbar
  3. Kacau dan tunggu sampai dia garing sedikit
  4. Bila dah garing tu, kita boleh masukkan air
  5. Untuk sup ni kita just campak-campak je then dah siap
  6. First thing kita masukkan ketam yang kita dah potong kecil panjang macam ni
  7. Kemudian masukkan 1 sudu lada putih dan juga sedikit blackpepper
  8. Masukkan 1 sudu sos ikan
  9. Kemudian kacau
  10. Kemudian masukkan sedikit garam dan jus limau
  11. Kacau dan tunggu sehingga ia mendidih
  12. Bila dah mendidih,kita boleh masukkan telur
  13. Kemudian kita kacau sehingga telur tu pecah
  14. Kacau-kacau
  15. Kemudian masukkan air tepung jagung kalau nak betul-betul pekat masukkan banyak lagi 
  16. Last masukkan daun ketumbar 
  17. Kacau-kacau sekejap
  18. Dah siap

SELAMAT MENCUBA 😊

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *