Bahan-Bahan
Bahan Perapan Daging
- Kicap ABC
- Kicap Manis
- Kicap Pekat
Bahan-Bahan Tambahan
- 5 Biji Bawang Merah(Dikisar)
- 5 Sudu Besar Cili Kering
- 3 Sudu Besar Sos Tiram
- 5 Sudu Besar Sos Cili
- Bawang Holland
- Cili Benggala
Cara-Cara Penyediaan
- Panaskan Minyak
- Tumiskan Bawang Merah(Yang telah dikisar)
- Masukkan Cili Kisar
- Masukkan Gula(1 Sudu)
- Masukkan Sos Cili(3 Sudu Besar)
- Masukkan Sos Tiram(3 Sudu Besar)
- Tambahkan Sedikit Sesedap Perasa
- Masukkan Daging
- Kacau(Sehingga Sebati)
- Tambah Air(Optional)
- Letakkan Bawang Holland dan Cili Benggala
- Selamat Mencuba
