BAHAN-BAHAN Isi ayamKunyitGaram1 biji bawang merah2 ulas bawang putih1 sudu cili pes/cili bohSedikit air1 paket serbuk kariCii padiSayur (optional) CARA-CARA PENYEDIAAN Mula-mula isi ayam ni letakkan kunyit sikit dan juga garamKemudian gaul sehingga semuanya sebatiKemudian panaskan sedikit minyak dan tumiskan 1 biji bawang merah dan 2 ulas bawang putih yang telah diblendKemudian kacauMasukkan 1 sudu kecil cili pes,kalau ada cili boh boleh letak cili bohKemudian masukkan ayam yang telah diletakkan kunyit dan garamBila ayam dah separuh masak,boleh tambahkan sedikit airKemudian masukkan serbuk kari yang ni 1 paket pun dah cukupNak kaw boleh letak 2 paketKemudian kacau sehingga sebatiMasukkan daun kariKemudian masukkan maggiMasukkan cili padiKemudian kacau dan tunggu maggi masakKalau nak letak sayur yang korang suka pun bolehKacau-kacau sampailah maggi ni masakBila dah macam ni,dah masakDah siap SELAMAT MENCUBA Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post. Post navigation Cara Memasak Mi Maggi Ayam Sup Kosong Resepi Ramen Mee Korea Cheese Buldak Dengan Perencah 4-in-1 Jepun dari HEXA