BAHAN-BAHAN
- Isi ayam
- Kunyit
- Garam
- 1 biji bawang merah
- 2 ulas bawang putih
- 1 sudu cili pes/cili boh
- Sedikit air
- 1 paket serbuk kari
- Cii padi
- Sayur (optional)
CARA-CARA PENYEDIAAN
- Mula-mula isi ayam ni letakkan kunyit sikit dan juga garam
- Kemudian gaul sehingga semuanya sebati
- Kemudian panaskan sedikit minyak dan tumiskan 1 biji bawang merah dan 2 ulas bawang putih yang telah diblend
- Kemudian kacau
- Masukkan 1 sudu kecil cili pes,kalau ada cili boh boleh letak cili boh
- Kemudian masukkan ayam yang telah diletakkan kunyit dan garam
- Bila ayam dah separuh masak,boleh tambahkan sedikit air
- Kemudian masukkan serbuk kari yang ni 1 paket pun dah cukup
- Nak kaw boleh letak 2 paket
- Kemudian kacau sehingga sebati
- Masukkan daun kari
- Kemudian masukkan maggi
- Masukkan cili padi
- Kemudian kacau dan tunggu maggi masak
- Kalau nak letak sayur yang korang suka pun boleh
- Kacau-kacau sampailah maggi ni masak
- Bila dah macam ni,dah masak
- Dah siap
SELAMAT MENCUBA 
