BAHAN-BAHAN 10 ulas bawang putihSos tiram (7-8 sudu)2 kiub pati ayamUdangKetam (optional)FishballCarrotSayur sawi1 sudu kecil garam1 setengah sudu perencah cukup rasa2 biji telurAir tepung jagungBihunAyam CARA-CARA PENYEDIAAN Saya gunakan 10 ulas bawang putihKemudian tumbuk sampai jadi macam niKemudian panaskan sedikit minyakTumis bawang putih yang kita dah tumbuk tadiBila dah naik bau boleh masukkan ayamKemudian kacau sehingga ayam masakBila ayam ni dah masak, masukkan sos tiram (7-8 sudu)Kemudian kacau sehingga sebatiKemudian masukkan airMasukkan 2 kiub pati ayamKemudian kacau sampai pati ayam larutBila dah larut masukkan udang, ketam (optional)dan fishballKemudian kacau sampai masakMasukkan carrotBila carrot dah lembut,kita boleh masukkan cendawanKemudian masukkan sayur sawiKacau-kacau sekejap,kemudian masukkan 1 sudu kecil garam1 setengah sudu perencah cukup rasaKacau sehingga semuanya sebatiKemudian saya masukkan 2 biji telur, masukkan dan terus kacauLast sekali masukkan air tepung jagungKemudian kacau lagi,tunggu mendidihDah siap untuk kuah PENYEDIAAN BIHUN Panaskan minyakMasukkan bihun dan dia akan mengembang macam keropok macam niTunggu sampai,sekejap sahaja,masukkan dan terbalikkanDan boleh angkatRupa dia macam keropokBila kita dah letak dan tuang kuah dia akan jadi lembutSo jangan risau bihun tu akan jadi lembut lepas tuang kuahInilah dia bihun kungfuDah siap Rate this post and video Click on a star to rate it! Submit Rating Average rating 0 / 5. Vote count: 0 No votes so far! Be the first to rate this post.