Bahan-Bahan

  • Ayam
  • Tepung Ayam
  • Tepung Gandum
  • Tepung Pulut
  • 1 Cup Pati Ayam
  • Air Lemon
  • 2 Sudu Gula
  • 3 Slice Lemon
  • Tepung Jagung

Cara-Cara Penyediaan

  1. Goreng Ayam
    Celup Ayam ke dalam Telur,Tepung Ayam, Tepung Gandum dan Tepung Pulut(2 Kali Celup)
  2. Panaskan Minyak
  3. Masukkan 1 Cup Pati Ayam
  4. Masukkan Air Lemon yang telah diperap
  5. Masukkan 2 Sudu Gula
  6. Masukkan 3 Slice Lemon
  7. Masukkan Tepung Jagung(Pekatkan Sos)
  8. Tuangkan Sos ke atas ayam
  9. Untuk Hiasan: Tabur daun Ketumbar dan Cili Padi
  10. Selamat Mencuba

Rate this post and video

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *