Bahan-Bahan
- 3 Sudu Besar Serbuk Kari
- 2 Sudu Besar Cili Kisar
- 1 Sudu Besar Kerisik
- Ayam(Dipotong)
- 1 Kotak Kecil Santan
- Ubi Kentang
- Daun Kari
Cara-Cara Penyediaan
- Panaskan Minyak
- Tumis Cili Kisar
- Masukkan Serbuk kari dan
- Tambahkan Sedikit Air
- Masukkan Ayam
- Kacau sehingga rempah semua sebati
- Masukkan Kentang
- Tambahkan Air
- Masukkan Kerisik
- Kacau sehingga Ayam dan Kentang Masak
- Cucuk guna garpu untuk pastikan kentang yang dimasak telah empuk
- Masukkan Santan
 Masukkan Gula,Garam dan Sesedap rasa secukupnya
- Masukkan Daun Kari
- Selamat Mencuba
